Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 76
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 31
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1410
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 76
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 31
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1410
Składniki
Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy serek topiony, sól, pieprz oregano. Gdy wszystko się dokładnie rozpuści wbijamy dwa jajka i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Kiełbasę bądź wędlinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zrumieni. W naczyniu Żaroodpornym układamy kromki chleba ( możemy też porwać na mniejsze kawałki). Na chleb przekładamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Papryczki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem. Na wierzch kładziemy plasterki pomidora i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 - 40 min w temp. 180C. SMACZNEGO!!!