Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy serek topiony, sól, pieprz oregano. Gdy wszystko się dokładnie rozpuści wbijamy dwa jajka i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Kiełbasę bądź wędlinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zrumieni. W naczyniu Żaroodpornym układamy kromki chleba ( możemy też porwać na mniejsze kawałki). Na chleb przekładamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Papryczki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem. Na wierzch kładziemy plasterki pomidora i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 - 40 min w temp. 180C. SMACZNEGO!!!