Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34579
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34579
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy serek topiony, sól, pieprz oregano. Gdy wszystko się dokładnie rozpuści wbijamy dwa jajka i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Kiełbasę bądź wędlinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zrumieni. W naczyniu Żaroodpornym układamy kromki chleba ( możemy też porwać na mniejsze kawałki). Na chleb przekładamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Papryczki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem. Na wierzch kładziemy plasterki pomidora i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 - 40 min w temp. 180C. SMACZNEGO!!!