Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodził za mną ten przepis , w sumie za każdym razem , gdy pozostawały z obiadu ziemniaki :). No i w końcu postanowiłam go wypróbować . Przepis pochodzi ze strony "Kobieta w INTERIA.PL /kuchnia "
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12441
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4657
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12441
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4657
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Składniki
Masło, jajka i cukier należy razem wyrobić , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia . Do wyrobionej masy dodajemy przeciśnięte przez praskę ziemniaki ja je rozdrobniłam za pomocą robota .Następnie dodajemy powoli mąkę , przekładamy ciasto na stolnice i dobrze zagniatamy. owijamy folią i wkładamy na około 10 minut do lodówki.
Zmielone orzechy mieszamy z 3 łyżkami cukru kryształu, olejkiem i mlekiem dobrze mieszamy. Na mocno posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na duży okrąg śr. 40 cm i smarujemy masą orzechową dzielimy na trójkąty i zwijamy zaczynając od najszerszej długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 30 minut w 170 C.