Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodził za mną ten przepis , w sumie za każdym razem , gdy pozostawały z obiadu ziemniaki :). No i w końcu postanowiłam go wypróbować . Przepis pochodzi ze strony "Kobieta w INTERIA.PL /kuchnia "
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112974
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 313
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 658
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112974
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 313
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 658
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Składniki
Masło, jajka i cukier należy razem wyrobić , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia . Do wyrobionej masy dodajemy przeciśnięte przez praskę ziemniaki ja je rozdrobniłam za pomocą robota .Następnie dodajemy powoli mąkę , przekładamy ciasto na stolnice i dobrze zagniatamy. owijamy folią i wkładamy na około 10 minut do lodówki.
Zmielone orzechy mieszamy z 3 łyżkami cukru kryształu, olejkiem i mlekiem dobrze mieszamy. Na mocno posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na duży okrąg śr. 40 cm i smarujemy masą orzechową dzielimy na trójkąty i zwijamy zaczynając od najszerszej długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 30 minut w 170 C.