Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodził za mną ten przepis , w sumie za każdym razem , gdy pozostawały z obiadu ziemniaki :). No i w końcu postanowiłam go wypróbować . Przepis pochodzi ze strony "Kobieta w INTERIA.PL /kuchnia "
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10120
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2748
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3976
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10120
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2748
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3976
Składniki
Masło, jajka i cukier należy razem wyrobić , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia . Do wyrobionej masy dodajemy przeciśnięte przez praskę ziemniaki ja je rozdrobniłam za pomocą robota .Następnie dodajemy powoli mąkę , przekładamy ciasto na stolnice i dobrze zagniatamy. owijamy folią i wkładamy na około 10 minut do lodówki.
Zmielone orzechy mieszamy z 3 łyżkami cukru kryształu, olejkiem i mlekiem dobrze mieszamy. Na mocno posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na duży okrąg śr. 40 cm i smarujemy masą orzechową dzielimy na trójkąty i zwijamy zaczynając od najszerszej długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 30 minut w 170 C.