Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowa bułka z grilla"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Bułki kroimy na kromki o szerokości około 2 cm.
Czosnek przepuszczamy przez maszynkę lub bardzo drobno kroimy. Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki drobno siekamy. Tak przygotowane wsypujemy do miski, dodajemy masło, sól i pieprz. Ucieramy tak, aby masło ziołowe można było bez trudu rozsmarować na przygotowanych kromkach chleba lub bułki.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, myjemy i tniemy w talarki. Pomidory kroimy w plastry.
Pieczywo smarujemy cienko częścią masła i opiekamy na grillu po 10-15 minut z każdej strony. Lekko opiekamy pomidory i paprykę.
Kromki pieczywa składamy razem, przekładając plastrami grillowanych pomidorów i papryki. Smarujemy pozostałym masłem ziołowym i podajemy od razu, by bułki były jeszcze ciepłe.Źródło: Rewia