Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowa bułka z grilla"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Bułki kroimy na kromki o szerokości około 2 cm.
Czosnek przepuszczamy przez maszynkę lub bardzo drobno kroimy. Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki drobno siekamy. Tak przygotowane wsypujemy do miski, dodajemy masło, sól i pieprz. Ucieramy tak, aby masło ziołowe można było bez trudu rozsmarować na przygotowanych kromkach chleba lub bułki.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, myjemy i tniemy w talarki. Pomidory kroimy w plastry.
Pieczywo smarujemy cienko częścią masła i opiekamy na grillu po 10-15 minut z każdej strony. Lekko opiekamy pomidory i paprykę.
Kromki pieczywa składamy razem, przekładając plastrami grillowanych pomidorów i papryki. Smarujemy pozostałym masłem ziołowym i podajemy od razu, by bułki były jeszcze ciepłe.Źródło: Rewia