Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. By zmniejszyć ilość kalorii chleb można opiec w tosterze i dodać do zupy . Wersja "lajt" oczywiście bez boczku.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Składniki
Cebulę ,marchewki ,selera ,boczek kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na pół ,a następnie w cienkie paski. W garnku rozgrzewamy masło ,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,pora ,pokruszony chleb (bez skórek) i boczek. Smażymy 5 min ,dodajemy listki oregano ,doprawiamy solą i pieprzem ,dusimy 3 min. Wszystko podlewamy bulionem ,zupę zagotowujemy ,zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 10 min. Przed końcem gotowania dodajemy sparzone ,obrane ze skórki ,pokrojone w paski (bez pestek) pomidory ,posiekaną natkę i bazylię. Podajemy z grzankami.