Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi od Agaty Wojdy, która otrzymała prestiżową rekomendację przewodnika Michelin. W zasadzie przebywając w Funchal, nic o tej zupie nie słyszeliśmy, jednak daliśmy jej szansę ;) Delikatna, z mocnym, czosnkowym akcentem i jajkiem po benedyktyńsku <3 W oryginalnym przepisie zupę robi się na bazie wody, oliwy i ziół. Tutaj w prosty sposób można zagospodarować rosół.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Składniki
Nastawiamy rosół, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber. Chleb smażymy na oliwie na rumiano, układamy po kromce do talerzy. Na gotujący się rosół po kolei wpuszczamy po jednym jajku, najlepiej najpierw wbić do filiżanki. Delikatne mieszamy łyżką wokół niego, aż białko się zetnie, wyławiamy i umieszczamy w talerzu, tak samo robimy z pozostałymi jajkami, następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy posiekaną natkę.