Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z takimi bułeczkami śniadanie zawsze będzie smakowało ;)
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 89
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4058
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 105
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 89
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4058
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 105
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 3 łyżki mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. Potem dodać pozostałe składniki, w tym siemię lniane i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 60 min.
Następnie ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Z każdej zrobić rulonik, zawinąć na końcu supełek i pozostałe ciasto przewinąć tworząc coś na kształt kajzerki. Pozostawić na blasze na kwadrans.
Następnie wysmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać siemieniem lnianym. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!