Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak się złożyło, że zaopatrzyłam się w kolosalną ilość owoców tropikalnych. Część postanowiłam zużyć na koktajl. Do koktajlu dorzuciłam bezglutenowe ciastka o smaku czekoladowym. Potrzebowaliśmy sycącej przekąski, bo nie było chwili na zrobienie czegoś bardziej konkretnego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Składniki
Banany wcześniej zamrażam. Mango obieram i kroję na mniejsze części. Banany wyjmuję z zamrażarki, obieram i kroję w grube plastry. Owoce umieszczam w mikserze. Zalewam mlekiem kokosowym i sojowym. Dodaję przyprawy, wiórki kokosowe i limonę. Miksuję dokładnie. Ciastka kruszę w moździerzu /kilka zostawiam do posypania na wierzchu/ i mieszam szpatułą z koktajlem. Ozdabiam ciastkami i kokosem.