Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie cebule moglibyśmy jeść każdego dnia, są tak pyszne. Polecam ten przepis wszystkim ,którzy jeszcze nie próbowali pieczonych cebul. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Cebulę obrać ,opłukać , na części górnej przekroić na krzyż. Włożyć na brytfankę , wlać wodę dodać ocet, położyć cebulę do brytfanki, posolic na wierzchu i i polać każdą cebule oliwą z oliwek. Możemy też posypać cebulę organem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i wstawiamy brytfank e na sam dół piekarnika. Piekarnik właczony funkcja góra, dół i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni potem zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez 60 minut. W czasie pieczenia sprawdzamy czy woda nie wyparowała ,jeśli tak to należy podlać nasze cebule. Cebule sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków czy są miękkie. Takie cebule po upieczeniu są słodziutkie i znikają z talerza w mgnieniu oka. Zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze, przepisy można wydrukować lub na mój kanał na You Tube. Zapraszam do obejrzenia filmu.