Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na jak najcieńsze plastry, najlepiej robi się obieraczką do warzyw. Zalać zimną wodą i tak kilka razy żeby wypłukać nadmiar skrobi.
Plastry ziemniaków wykładamy na chwilę na durszlak aby odsączyć nadmiar wody, następnie układamy na ściereczce kuchennej plaster po plasterku można przykryć kolejną ściereczką i pozostawiamy na około 15min. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe chipsy wyjąć łyżką cedzakową i chwilkę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na koniec posypać ulubionymi przyprawami i można zajadać się domowymi chipsami :)