Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty sposób na domowe pyszne sushi. Potrzebne pare składników. Koniecznie użyj ryż specjalnego do sushi bo ze zwykle nie uda się.
Nóż, garnek, folia spożywcza
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Na początku na blacie rozwiń folię spożywczą i połóż jeden liść algi (na zdjęciu widać jakich ja użyłam). Do garnka wsyp 65 g ryżu do sushi i gotuj przez 10 minut.
Kiedy ryż się ugotuje ubierz rękawiczki i rozłóż po całym wodoroście. Ryż powinien być kleisty.
Kolejnym krokiem będzie ułożenie dodatków, ja zrobiłam pół z kozim serem pół z serkiem kanapkowym.
Kiedy to zrobicie, zacznijcie zwijać sushi jak naleśnika a następnie owińcie to folią, która wcześniej przy kleiście do blatu. Taki rulon włóżcie do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie wyciągnijcie je i pokrójcie (użyjcie ostrego nożu) razem z folią. Na samym końcu delikatnie zdejmijcie folię.
Z tego przepisu wyszło mi tyle ile widać na zdjęciu;)
Całość posypcie sezamem. Do takiego sushi świetnie będzie pasować sos sojowy. Gotowe!!! Smacznego!!!