Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna na każdą większą lub mniejszą okazję , domówka , spodkanie ze znajomymi , bądź inne .
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 368
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 368
Składniki
Francuskie a'la pizzerinki .: Kurczak kroimy w drobną kostkę i smażymy w przyprawie curry . Ogórki , paprykę i ser żółty kroimy w drobną kostkę dodajemy kurczaka i pieczarki ,wlewamy do całości ketchup tyle żeby połączyło składniki w całość . Całość zawijamy w ciasto francuskie ,taki rulonik i nacinamy w paru miejscach . Przed pieczenie smarujemy żółtkiem jajka ( można posypać sezamem ) . Pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 170 - 180 ° C . Po upieczeniu rozcinamy na mniejsze kawałki .
Mięsno - warzywne kulki cieście francuskim .: Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawiamy do smaku . Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę . Por siekamy a kukurydzę odcedzamy z zalewy . Warzywa dokładnie mieszamy z mięsem . Z masy mięsa formujemy kuleczki . Najlepiej ręce posmarować olejem , wówczas łatwiej jest uformować mięso . Z ciasta francuskiego wycinamy około pół centymetrowe paseczki które obtaczamy na około mięsnej kuleczki . Gotowe kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Przed pieczeniem kulki smarujemy roztrzepanym żółtkiem jajka ( można posypać sezamem lub czarnuszką ) Pieczemy przez około 35 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ° C .
Taka przystawka smakuje na ciepło jak i na zimno . Idealnie komponują się z sosem czosnkowym .