Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-09-2011
Znakomite!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Z ugotowanego udka kurczaka zdjęłam mięso i drobno je pokroiłam. Kapustę kwaszoną mocno odcisnęłam i drobno pokroiłam. Cebulę posiekałam i podsmażyłam na oliwie. Wszystkie składniki wymieszałam, dodałam starty żółty ser i dużo pieprzu, szczyptę soli. Farsz nakładałam na kawałki ciasta francuskiego, które zawijałam w pasztecik. Po wierzchu posypałam sezamem. Piekłam w 220 stopniach przez 15 minut.