Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju past, dipów i sosów.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać wodę i olej. Wszystko wyrobić za pomocą miksera lub ręcznie, na gładkie elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godzinę do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół i rozwałkować na bardzo cienki prostokąty o grubości około 0,5 cm. Ciasto posmarować wodą. Posypać obficie sezamem i siemieniem. Docisnąć ziarna do ciasta. Ciasto pokroić na długie cienkie (1 cm) paski. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10-12 minut.