Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
Grzybki gotujemy z cebulką w osolonej wodzie. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Dwie porcje octu, na jedną porcję wody, trochę cukru do smaku, ziele, liść i gorczyca w dowolnych proporcjach. (Ja na taki średni garnek daje ok 10 ziarenek ziela, 3-4 liście laurowe, łyżkę gorczycy i łyżkę cukru). Zagotowujemy.
Ugotowane, gorące grzybki przekładamy do czystych i suchych słoików, zalewamy gorącą zalewą. Sprawdzamy, czy gwinty sa suche i mocno zakręcamy słoiki. Zaciągną pod wpływem temperatury, więc już nic nie trzeba robić. :) Smacznego!