Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez marynowanych grzybów trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę. Ta popularna przekąska to wręcz pewniak na wszystkich przyjęciach. Spróbujcie zrobić je w pikantnej wersji. Na pewno przypadną wszystkim do gustu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Składniki
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.