Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne jajko w koszulce wylegujące się na szpinakowej polacne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Cebule posiekać,czosnek przecisnąć, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać szpinak, doprawić sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, chwile poddusić i dodać śmietankę, gotować 5 min. i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Zagotować 1 litr wody z 3 łyżkami octu. Jajka pojedynczo wybijać na głębszy spodeczek i delikatnie przełożyć na wrzątek, gotować 3 min., wyjąć łyżka cedzakowa i przełożyć do naczynia ze szpinakiem.
Jajka przykryć paskami sera i wstawić do nagrzanego do 200 ?C piekarnika. Zapiekać 5 min.