Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do przyrządzenia ciasteczka. Z podanej porcji wychodzi około 40 sztuk (w zależności od wielkości foremek).
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtko jednego jajka oddzielić od białka.
Na stolnicę przepisać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i drobno posiekać. Wlać jedno całe jajko oraz żółtko. Zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg: 150-160 stopni). Blachę z wyposażenia piekarnika wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto cienko rozwałkować (około 2 mm) i wycinać foremką ciasteczka. Układać na blasze, smarować białkiem i sypać cukrem wanilinowym. Piec 10-15 minut.