Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ruskich pierogów i nie tylko:)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Naleśniki smażymy wg własnego uznania. Przygotowujemy farsz jak na ruskie pierogi ziemniaki, twaróg, pod smażana cebulka, dodajemy pieprz, sól. Gotowe naleśniki smarujemy farszem, zawjając jak krokiety. Toczymy je w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Gotowe naleśniki przed podaniem polewamy kwaśną śmietaną i posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem. PYCHA, smacznego!