Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ktoś lubi niesłodkie naleśniki to polecam swój przepis! :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą mineralną, proszkiem do pieczenia, solą. Smażymy naleśniki.
Sos. Smażymy cebulkę, wrzucamy do garnka z pomidorami z puszki. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką, ostrą, bazylią i oregano. Możemy dodać też trochę koncentratu pomidorowego. Dorzucamy kilka pokrojonych oliwek.
Na naleśniku układamy salami, pokrojony w plasterki ser żółty, świeże pomidory i smarujemy sosem.
Złożone naleśniki wkładamy do piekarnika na 10min (temperatura 180°C. Polewamy jeszcze sosem i podajemy :)