Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca przekąska, doskonała na śniadanie lub kolacje.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Składniki
Kiełbasę lub boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na łyżce smalcu, wyłożyć na talerzyk.
Na pozostałym tłuszczu, podsmażyć cebulę, dodać pokrajaną kapustę i dusić by odparowały soki.
Jajka rozkłócić ze śmietaną widelcem, dodać sól, pieprz, przyprawy, oraz połowę usmażonej kiełbasy wymieszać. Wylać na uduszoną kapustę, poukładać przekrojone na pół kulki mozzarelli, przykryć i podpiekać na wolnym ogniu, co jakiś czas poruszać patelnią.
Gdy nasz omlet ładnie się zetnie z wierzchu, zsuwamy go delikatnie na talerz. Układamy przekrajane pomidorki koktajlowe, resztę kiełbasy, polewamy sosem tatarskim lub innym, ja zwykłym jogurtem naturalnym, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Posypujemy natką lub szczypiorkiem składamy delikatnie I SMACZNEGO