Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Batoniki przygotowane na bazie płatków owsianych, bakalii i masy kajmakowej to pyszna i sycąca przekąska.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Masło, cukier waniliowy, kakao i mleko mieszając gotować przez 3-4 minuty.
Do gorącego kremu czekoladowego dodać masę kajmakową i sok z limonki, wymieszać.
Następnie wsypać starty na grubej tarce marcepan, płatki owsiane (odłożyć 1 łyżkę) płatki jaglane, posiekane orzechy i śliwki.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Foremkę keksową o wymiarach 32x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowaną masę, wyrównać.
Po wierzchu posypać płatkami, włożyć do lodówki, schłodzić. Następnie pokroić na batoniki lub kostkę o dowolnej wielkości.