Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uwagę. I tak jest w tym przypadku, że robiąc jeden pasztet muszę osiągnąć kilka smaków.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Składniki
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie. SMACZNEGO