Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 269
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 269
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 374
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, smażyć aż się zeszkli, na koniec dodać czosnek, chwilę podsmażyć i przełożyć do miski, z całą oliwą.
Na patelnię po cebuli wrzucić grzyby i smażyć na dużym ogniu aż zmiękną i woda wyparuje, dodać łyżkę oliwy i smażyć aż grzyby dobrze się zarumienią, przełożyć do grzybów. Dodać natkę, pozostałą oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować, przełożyć do słoiczka.