Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Dość długo leżał w szufladzie zanim zdecydowałam się go wypróbować. Teraz żałuję, że tak późno ;)Roladę robi się bardzo prosto i szybko. W oryginalnej wersji jest tylko z kurczakiem. Zmodyfikowałam go dodając pesto i suszone pomidory. Zamiast tego można też dodać podsmażone pieczarki i trochę zieleniny dla koloru :)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 244
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 116
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 244
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 116
Składniki
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy, dodajemy starty ser i majonez. Całość dokładnie mieszamy. Wylewamy na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, rozbjamy dość cienko (najlepiej przez folię spożywczą, żeby się nie porwały), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą (lub swoimi ulubionymi przyprawami).
Na upieczoną (ciepłą) masę serową wykładamy rozbitego fileta, smarujemy cienko bazyliowym pesto i kładziemy pokrojone suszone pomidory (możemy podarować sobie pesto i pomidory lub zamiast tego dodać np. podsmażone pieczarki i trochę zieleniny - wszystko według własnych smaków). Całość delikatnie zwijamy wzdłuż dłuższego boku, układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy kolejne 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy, a następnie kroimy i zajadamy ze smakiem :)