Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3833
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 326
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3833
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 326
Składniki
Zalewa : Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody. Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)