Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybki i niezawodny sposób na ożywienie każdej imprezy. Nie tylko wyglądają apetycznie i imponująco, ale także smakują wybornie. Nikt nie uwierzy, że ich przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Dużą zaletą tych przekąsek jest możliwość niemal dowolnej modyfikacji składników. Do środka możesz dodać ulubione warzywa, sałatę, sos pomidorowy i niemal wszystko, co masz w lodówce.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3979
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 918
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3979
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 918
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego.
Ułóż na cieście francuskim najpierw plastry szynki, a następnie posyp tartym serem.
Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i pokrój go w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm.
Ślimaczki z ciasta francuskiego połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
W miseczce rozbełtaj jajko. Posmaruj nim ślimaczki za pomocą silikonowego pędzla.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Przekąski piecz przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij ślimaczki z piekarnika i podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionych sosów.