Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie przetestuj przepis na śledzie po kaszubsku. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dlatego bez trudu znajdziesz chwilę,aby zrobić je w ferworze świątecznych przygotowań.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 180
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 180
Składniki
Śledzie namocz przez 2-3 godziny. Odsącz je, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Gdy się zeszkli wlej koncentrat pomidorowy, wodę, olej, ocet. Dosyp cukier. Wymieszaj. Dodaj również pokrojone drobno ogórki, ziele i liście laurowe. Dopraw. Duś ok. 15 minut.
Wszystko ułóż na półmisku, ostudź, przykryj i włóż do lodówki na całą noc. Pyszne, tradycyjne danie gotowe. Idealne na przystawkę i świąteczną przekąskę.