Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3893
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 697
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3893
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 697
Składniki
CEBULKE OCZYSCIC I POKROIC. SZCZYPIOR POKROIC I ODLOZYC, BIALE CEBULKI POSIEKAC. W GARNKU ROZGRZAC MASLO I 1 LYZKE OLIWY, DODAC POSIEKANA CBULKE I RYZ, ZESZKLIC. OBRAC JEDEN ZABEK CZOSNKU, POSIEKAC I DODAC DO RYZU. PODGRZAC LITR BULIONU WARZYWNEGO. PORCJAMI DOLEWAC DO RYZU.RISOTTO GOTOWAC NA MALYM OGNIU OK.30 MIN. ODKROIC WIERZCHOLKI KARCZOCHOW, USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE. KARCZOCHY PRZEKROIC WZDLUZ NA POL I WLOZYC DO WODY Z SOKIEM Z CYTRYNY.NASTEPNIE GOTOWAC W WODZIE OSOLONEJ 10 MIN. ODCEDZIC PRZELAC ZIMNA WODA. GROSZEK OCZYSCIC I UMYC. JEDEN ZABEK CZOSNKU OBRAC.PRZECISNAC PRZEZ PRASKE, RAZEM Z KARCZOCHAMI I GROSZKIEM PODDUSIC NA 2 LYZKACH OLIWY , WLAC 100ML BULIONU. WARZYWA DOPRAWIC, DUSIC 5 MIN. TUZ PRZED PODANIEM DO RISOTTA DODAC STARTY PARMEZAN, DOPRAWIC