Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty nie tylko zapiekane w tosterze, można wykorzystać je na kilka różnych sposobów, polecam pizzę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326912
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12159
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17123
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326912
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12159
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17123
Składniki
1. Chleb tostowy układamy na blaszce wyłożonej papierem.
2. Do miski wbijamy jajka.
3. Dodajemy mąkę.
4. Przyprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem.
5. Za pomocą miksera rozrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek
6. Taką masą smarujemy tosty.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i połową posypujemy masę.
8. Paprykę obieramy z gniazda i drobno kroimy.
9. Ogórki również drobno kroimy.
10. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
11. Pieczarki ja miałam ugotowane, kroimy.
12. Na ser układamy kawałki szynki.
13. Na szynkę pieczarki.
14. Następnie ogórek.
15. Pomidorki kroimy w plasterki i wykładamy na ogórki.
16. Na koniec paprykę.
17. Posypujemy drugą połową sera.
18. Zapiekamy 25 minut w 180˚C.
19. Pizza gotowa, podaje się z ketchupem lub dowolnym sosem. 20. Smacznego.