Smaczne,szybkie w przyzadzeniu idealne na imprezy ,super przekaska dla dzieci :)
Amerykanskie Corn dogi
Składniki
- 8 parowek
- 1 i 1/4 miarki maki pszennej
- 3/4 miakri maki kukurydzianej
- lyzeczka soli
- 2 lyzki cukru
- lyzeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 3/4 miarki mleka
- dlugie kijki na szaszlyki
- olej do smazenia
Składniki
- 8 parowek
- 1 i 1/4 miarki maki pszennej
- 3/4 miakri maki kukurydzianej
- lyzeczka soli
- 2 lyzki cukru
- lyzeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 3/4 miarki mleka
- dlugie kijki na szaszlyki
- olej do smazenia

Etapy przygotowania
Mieszamy ze soba wszystki suche skladniki po czym dodajemy do nich make i jajka.Miksujemy, az uzyskamy jednolita mase bez grudek.
Parowki przecinamy na pol nabijamy na kijki i maczamy w ciescie.Smazymy na zloty kolor w oleju rozgrzanym do temperatury ok 180°C od czasu do czasu przekrecajac w celu uzyskania jednolitego koloru i stopnia smazenia. Podajemy z wybranymi sosami wedlug upodoban. Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (51)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 148
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 148



Składniki
- 8 parowek
- 1 i 1/4 miarki maki pszennej
- 3/4 miakri maki kukurydzianej
- lyzeczka soli
- 2 lyzki cukru
- lyzeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 3/4 miarki mleka
- dlugie kijki na szaszlyki
- olej do smazenia
Mieszamy ze soba wszystki suche skladniki po czym dodajemy do nich make i jajka.Miksujemy, az uzyskamy jednolita mase bez grudek.
Parowki przecinamy na pol nabijamy na kijki i maczamy w ciescie.Smazymy na zloty kolor w oleju rozgrzanym do temperatury ok 180°C od czasu do czasu przekrecajac w celu uzyskania jednolitego koloru i stopnia smazenia. Podajemy z wybranymi sosami wedlug upodoban. Smacznego :)
bardzo skrótowy przepis :(
robiłem pierwszy raz i wyszło smakowite
Robiłam i powiem szczerze,że troszkę się zawiodłam:-(wszystko wyszło,biszkopt,masa,ale niestety pysio w wersji kremowej po prostu nam nie podszedł,dzieci zjadły po kawałku a ja tylko skosztowałam,no ale ja w ogóle nie trawię soków typu Pysio,jak dla mnie ciasto w polączeniu z Pysiem ma przedziwny smak:-/dobrze,że mam wszystkożernego mężą:-)
Ciasteczko pyszne.Robiłam wiele razy.Ostatniio zabrakło mi delicji więc w wolne miejsca położyłam pokrojone brzoskwinie z puszki:) Pyyyyyycha:))
ciasto jest rewelacyjne,lekkie nie za słodkie a do tego efektowne. wszystkim smakowało:)pozdrawiam