Do góry

Przekąski Przepis na:

Amerykanskie Corn dogi

Amerykanskie Corn dogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 548

Dodano:

Odsłon: 4712

Smaczne,szybkie w przyzadzeniu idealne na imprezy ,super przekaska dla dzieci :)

Składniki

  • 8 parowek
  • 1 i 1/4 miarki maki pszennej
  • 3/4 miakri maki kukurydzianej
  • lyzeczka soli
  • 2 lyzki cukru
  • lyzeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 3/4 miarki mleka
  • dlugie kijki na szaszlyki
  • olej do smazenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Amerykanskie Corn dogi

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze soba wszystki suche skladniki po czym dodajemy do nich make i jajka.Miksujemy, az uzyskamy jednolita mase bez grudek.

  2. Parowki przecinamy na pol nabijamy na kijki i maczamy w ciescie.Smazymy na zloty kolor w oleju rozgrzanym do temperatury ok 180°C od czasu do czasu przekrecajac w celu uzyskania jednolitego koloru i stopnia smazenia.
    Podajemy z wybranymi sosami wedlug upodoban.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 27 września 2014 mniam, mniam, uwielbiałam je jeść w Stanach, więc na pewno dodam do ulubionych :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń