Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, świetne na słodkie śniadanie
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier wymieszać w misce. Dolać jajka ,maślankę i stopione masło. Wymieszać. Ciasto ma być gęste. Odstawić na 10- 15 minut.
Na rozgrzanej patelni, najlepiej suchej (można kapnąć dosłownie kilka kropel oleju), smażyc placuszki wielkości kubka na złoty kolor.
Podawać z sosem klonowym lub bardziej "po polsku" z konfiturą , bitą śmietaną, czekoladą . Pyszne są także ze świeżymi owocami np.truskawkami :)