Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, świetne na słodkie śniadanie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier wymieszać w misce. Dolać jajka ,maślankę i stopione masło. Wymieszać. Ciasto ma być gęste. Odstawić na 10- 15 minut.
Na rozgrzanej patelni, najlepiej suchej (można kapnąć dosłownie kilka kropel oleju), smażyc placuszki wielkości kubka na złoty kolor.
Podawać z sosem klonowym lub bardziej "po polsku" z konfiturą , bitą śmietaną, czekoladą . Pyszne są także ze świeżymi owocami np.truskawkami :)