Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowita przekąska do grilla jak i do poczęstunku przyjaciół lub znajomych. Szybko znika.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3902
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 747
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3902
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 747
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie szklane. Serki camembert kroimy w ósemki i układamy na przemian z cebulką czerwoną, ziołami prowansalskimi w naczyniu szklanym (w moim przypadku był słoik z klamrą). Następnie dodajemy szczyptę soli, pieprzu, obcjonalnie chili, zalewamy bardzo dobrej jakości olejem lub oliwą z oliwek, zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie do lodówki. Po tym czasie aromatyczne serki wraz z olejem lub oliwą są gotowe do degustacji.
Uwagi: Po zjedzeniu serka, oleju nie wylewamy, można maczać z chlebkiem, użyć do sałatki warzywnej lub do zrobienia następnego serka.