Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowita przekąska do grilla jak i do poczęstunku przyjaciół lub znajomych. Szybko znika.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4798
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12043
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3159
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 886
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4798
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12043
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3159
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 886
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie szklane. Serki camembert kroimy w ósemki i układamy na przemian z cebulką czerwoną, ziołami prowansalskimi w naczyniu szklanym (w moim przypadku był słoik z klamrą). Następnie dodajemy szczyptę soli, pieprzu, obcjonalnie chili, zalewamy bardzo dobrej jakości olejem lub oliwą z oliwek, zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie do lodówki. Po tym czasie aromatyczne serki wraz z olejem lub oliwą są gotowe do degustacji.
Uwagi: Po zjedzeniu serka, oleju nie wylewamy, można maczać z chlebkiem, użyć do sałatki warzywnej lub do zrobienia następnego serka.