Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowita przekąska do grilla jak i do poczęstunku przyjaciół lub znajomych. Szybko znika.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 147
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 147
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie szklane. Serki camembert kroimy w ósemki i układamy na przemian z cebulką czerwoną, ziołami prowansalskimi w naczyniu szklanym (w moim przypadku był słoik z klamrą). Następnie dodajemy szczyptę soli, pieprzu, obcjonalnie chili, zalewamy bardzo dobrej jakości olejem lub oliwą z oliwek, zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie do lodówki. Po tym czasie aromatyczne serki wraz z olejem lub oliwą są gotowe do degustacji.
Uwagi: Po zjedzeniu serka, oleju nie wylewamy, można maczać z chlebkiem, użyć do sałatki warzywnej lub do zrobienia następnego serka.