Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdź jak zrobić efektowną, galaretkę z kurczakiem, jajkiem i warzywami. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
• Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i przekładamy do garnka • Dokładamy cebulę oraz umytego kurczaka i zalewamy 2 litrami wody, gotujemy przez około 2 godziny • Po tym czasie bulion przecedzamy, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku • Następnie odmierzamy 1,5 litra gorącego bulionu, dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia • Kurczaka obieramy i dzielmy na mniejsze kawałki które będziemy wkładać do przygotowanych foremek (np. szklanek lub plastikowych kubeczków) • Dodatkowo do kubeczków dodajemy kawałki ugotowanego jajka, groszek, pokrojoną marchewkę z bulionu oraz inne produkty według upodobań • Przygotowane formy zalewamy bulionem z żelatyną i wstawiamy do lodówki na kilka godzin