Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
avocado to moja miłość od zawsze ;-) tu te boskie owoce połączyłam z mascarpone i oliwą z oliwek wyszło cudne smarowidło i do grzanek i do ulubionych bułeczek i do tostów...i do chrupkiego pieczywka i pyszny dip jednocześnie do wszelkiego rodzaju warzyw jako przekąska ;-)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 206
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 206
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
avocado kroimy na pół,usuwamy pestkę ( owoce avocado muszą być pięknie dojrzałe ) wydobywamy cały mięciutki miąższ do miseczki,delikatnie solimy i ugniatamy widelcem do konsystencji pasty ( w tym przypadku nie blendujemy aby nie zmasakrować konsystencji ) dodajemy cały ser mascarpone i również widelcem ugniatamy wszystko razem,dodając pieprz,chilli i suszony czosnek, na gładką pastę na koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek dla smaku i wydobycia aromatu pastę można jeść samą,z ulubionym, pieczywem,grzankami,tostami i warzywami smakuje też ciekawie z pieczonymi ziemniaczkami ;-) Smaczności ;-)
I na zdrowie ;-)