Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
avocado to moja miłość od zawsze ;-) tu te boskie owoce połączyłam z mascarpone i oliwą z oliwek wyszło cudne smarowidło i do grzanek i do ulubionych bułeczek i do tostów...i do chrupkiego pieczywka i pyszny dip jednocześnie do wszelkiego rodzaju warzyw jako przekąska ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3671
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 663
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3671
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 663
Składniki
avocado kroimy na pół,usuwamy pestkę ( owoce avocado muszą być pięknie dojrzałe ) wydobywamy cały mięciutki miąższ do miseczki,delikatnie solimy i ugniatamy widelcem do konsystencji pasty ( w tym przypadku nie blendujemy aby nie zmasakrować konsystencji ) dodajemy cały ser mascarpone i również widelcem ugniatamy wszystko razem,dodając pieprz,chilli i suszony czosnek, na gładką pastę na koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek dla smaku i wydobycia aromatu pastę można jeść samą,z ulubionym, pieczywem,grzankami,tostami i warzywami smakuje też ciekawie z pieczonymi ziemniaczkami ;-) Smaczności ;-)
I na zdrowie ;-)