Do góry

Przekąski Przepis na:

avocaduus

avocaduus

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1405

Dodano:

Odsłon: 963

avocado to moja miłość od zawsze ;-) tu te boskie owoce połączyłam z mascarpone i oliwą z oliwek wyszło cudne smarowidło i do grzanek i do ulubionych bułeczek i do tostów...i do chrupkiego pieczywka i pyszny dip jednocześnie do wszelkiego rodzaju warzyw jako przekąska ;-)

Składniki

  • mascarpone 1 op.
  • avocado 2 ,3 szt.
  • oliwa z oliwek 1,2 łyżki
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
  • czosnek młynek
  • chilli młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. avocado kroimy na pół,usuwamy pestkę ( owoce avocado muszą być pięknie dojrzałe ) wydobywamy cały mięciutki miąższ do miseczki,delikatnie solimy i ugniatamy widelcem do konsystencji pasty ( w tym przypadku nie blendujemy aby nie zmasakrować konsystencji )

    dodajemy cały ser mascarpone i również widelcem ugniatamy wszystko razem,dodając pieprz,chilli i suszony czosnek, na gładką pastę

    na koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek dla smaku i wydobycia aromatu

    pastę można jeść samą,z ulubionym, pieczywem,grzankami,tostami i warzywami
    smakuje też ciekawie z pieczonymi ziemniaczkami ;-)

    Smaczności ;-)

  2. I na zdrowie ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń