Do góry

Przekąski Przepis na:

awanturka

awanturka

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 426

Dodano:

Odsłon: 299

pyszna pasta z twarogu i sardynek

Składniki

  • twaróg - 250g
  • sardynki z puszki - 180 g ( w oleju )
  • cebula - 1 średniej wielkości
  • papryka wędzona w proszku - 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
awanturka

Przygotowanie

  1. sardynki rozgnieść widelcem wraz z częścią oleju , w którym były konserwowane

  2. dodać pokruszony twaróg, wędzoną paprykę i pokrojoną w drobną kostkę cebulę

  3. wymieszać dobrze widelcem, doprawić solą i pieprzem

  4. można dodać ulubione zioła np. szczypiorek, koperek, natka pietruszki,
    gdy awanturka jest zbyt gęsta można domieszać więcej oleju lub dodać łyżkę śmietany

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń