Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado i łosoś wzmacniają odporność - bardzo lubię to połączenie! Takie przystawki podaję na imprezach dla przyjaciół, często robię je również na Wielkanoc jako alternatywa jajek faszerowanych. Są dużo zdrowsze :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Jajko gotujemy na twardo. Białko kroimy w kosteczkę, żółtko nie będzie nam potrzebne.
Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę o tej samej wielkości co jajko.
Łososia kroimy w kosteczkę.
Jajko, ogórek i łososia przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, jogurt i chrzan, przyprawiamy solą i pieprzem i starannie mieszamy.
Awokado przekrawamy na pół, delikatnie pozbywamy się pestki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny żeby owoc nie zczarniał.
Wgłębienie po pestce wypełniamy przygotowanym farszem, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)