Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado faszerowane jajkiem, ogórkiem i łososiem

Awokado faszerowane jajkiem, ogórkiem i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 7421

Dodano:

Odsłon: 505

Awokado i łosoś wzmacniają odporność - bardzo lubię to połączenie! Takie przystawki podaję na imprezach dla przyjaciół, często robię je również na Wielkanoc jako alternatywa jajek faszerowanych. Są dużo zdrowsze :)

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ugotowane białko jaja
  • 50 dag wędzonego łososia
  • 1/3 zielonego ogórka
  • sok z 1/4 cytryny
  • łyżeczka majonezu
  • łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1/3 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Awokado faszerowane jajkiem, ogórkiem i łososiem

Przygotowanie

  1. Jajko gotujemy na twardo. Białko kroimy w kosteczkę, żółtko nie będzie nam potrzebne.

  2. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę o tej samej wielkości co jajko.

  3. Łososia kroimy w kosteczkę.

  4. Jajko, ogórek i łososia przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, jogurt i chrzan, przyprawiamy solą i pieprzem i starannie mieszamy.

  5. Awokado przekrawamy na pół, delikatnie pozbywamy się pestki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny żeby owoc nie zczarniał.

  6. Wgłębienie po pestce wypełniamy przygotowanym farszem, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń