Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i smaczna przystawka na różne okazje.Polecam.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5260
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3426
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5260
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3426
Składniki
Drobno posiekać czosnek i rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z twarogiem i tuńczykiem na jednolitą masę.
Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i bardzo ostrożnie wydrążyć miąższ łyżeczką nie uszkadzając łupin.Pokrojony miąższ, kapary, część pokrojonego w drobną kostkę ogórka i pomidorka dodać do pasty twarogowej.
Do pasty dodać sok z cytryny, sól, pieprz i bazylię. Wymieszać. Napełnić łupiny owoców, przykryć folią i odstawić do lodówki na ok.3 godziny.
Przed podaniem można ułożyć na liściach sałaty i udekorować pomidorkami i szczypiorkiem. SMACZNEGO!