Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 320
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3329
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 320
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3329
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Ostudziłem, oddzieliłem żółtka od białek, rozgniotłem je osobno. Białka wymieszałem z połową majonezu, żółtka z resztą majonezu. Lekko posoliłem do smaku. Awokado przekroiłem wzdłuż na połówki. Ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek, wyjąłem miąższ, rozgniotłem go, podzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.