Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Ostudziłem, oddzieliłem żółtka od białek, rozgniotłem je osobno. Białka wymieszałem z połową majonezu, żółtka z resztą majonezu. Lekko posoliłem do smaku. Awokado przekroiłem wzdłuż na połówki. Ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek, wyjąłem miąższ, rozgniotłem go, podzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.