Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na kolację we dwoje.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem. Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką. Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.