Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na kolację we dwoje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1715
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1715
Składniki
Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem. Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką. Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.