Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele łososia i awokado !!! Polecam .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Awokado umyłem, przekroiłem na pół, usunąłem pestki. Ostrożnie wydrążyłem miąższ. Pokroiłem w cienkie plasterki, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny ( awokado nie ciemnieje ). Cebule obrałem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki. Wędzonego łososia pokroiłem w cienkie plasterki, a te na jeszcze mniejsze kawałki. Pomarańczę sparzyłem, obrałem, wyciąłem fileciki miąższu. Sos : oliwę, 2 łyżki wody, miód oraz musztardę wymieszałem. Doprawiłem solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Ułożyłem w metalowych obręczach plastry awokado, czerwoną cebulę, łososia, pomarańczę. Każdą porcję skropiłem sosem. Udekorowałem koperkiem i ziarnami czerwonego pieprzu.