Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado zapiekane z jajkiem

Awokado zapiekane z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 674

Dodano:

Odsłon: 3883

Pyszna i niebanalna przekąska dla dwojga.

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka przepiórcze
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Oregano
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Do miejsca po pestce wbić jajka, posypać z wierzchu oregano.

  2. Nastawić piekarnik na 190 stopni, piec awokado przez 15 minut, aż zetnie się białko. Wyjąć i doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń