Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa i smaczna przekąska.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Szpinak rozmrozić i podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto drożdżowe rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz szpinakowy, polać ketchupem lub sosem pomidorowym. Następnie pociąć na paski o szerokości 3 cm i zwinąć w świderki, ułożyć w sylikonowych babeczkach. Górę babeczek posypać startą mozzarellą, ozdobić połówkami pomidorków koktajlowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do zrumienienia się ciasta. Babeczki możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO