Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne babeczki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią pieczarki. Pieczarki oczywiście można zastąpić grzybami leśnymi:). Zrobiłam je na kolację wigilijną.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 720
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 720
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Składniki
Cebule, pieczarki i grzyby posiekane w kostkę smażymy na rozgrzanym oleju z masłem. Następnie masę studzę i dodaje resztę składników: kaszę, jogurt, jajka , sól, pieprz i zioła do smaku.
Nagrzewam piekarnik do 180 C. Foremki smaruje masłem i bułka tartą i wypełniam ją masą.jeśli nie mam formy wkładam je do papilotek. Piekę babeczki 30 minut. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy z foremek i dekorujemy je żurawiną. ( można podać smażoną żurawinę)