Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i niedroga w wykonaniu przekąska.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3726
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2044
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 782
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3726
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2044
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 782
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki i przekroić na połowy po czym wydrążyć środki. Następnie pokroić kiełbasę w kosteczkę i nałożyć do wydrążonych ziemniaków. W między czasie cukinię pokroić na grube plastry polać oliwą i doprawić ziołami, solą i pieprzem- odstawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni, ułożyć ziemniaczki na brytfance, na wierzch położyć doprawione cukinie. Zapiekać 25 minut. Wyłączyć piekarnik, po czym dodać plastry sera i pozostawić jeszcze około 10 minut w rozgrzanym piekarniku- do stopnienia sera.