Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju sery góralskie. Mam do nich łatwy dostęp, zatem w mojej kuchni używam ich dość często. Każdy z nich ma trochę inny smak więc uwielbiam je mieszać. Babeczki z oscypkami to połączenie genialnych smaków oscypków (wędzonego i niewędzonego) i cudownych korbaczy (lub jak ja je nazywam makaroników), które świetnie się topią.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 131
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 130
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 376
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 169
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 131
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 130
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 376
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 169
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajko, olej i wodę. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto podsypujemy lekko mąką i rozwałkowujemy na średnią grubość (około 0,5 cm). Wycinamy kwadraty, którymi wykładamy wysmarowaną olejem formę do muffinek.
Oscypki kroimy w cienkie plasterki i wykładamy je do muffinek. Na górę wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki korbacze. W miseczce łączymy śmietanę, jajko, pieprz, sól i zalewamy babeczki.
Babeczki pieczemy w 180°C (160°C z termoobiegiem) przez około 30 – 35 minut. Smacznego ;)