Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju sery góralskie. Mam do nich łatwy dostęp, zatem w mojej kuchni używam ich dość często. Każdy z nich ma trochę inny smak więc uwielbiam je mieszać. Babeczki z oscypkami to połączenie genialnych smaków oscypków (wędzonego i niewędzonego) i cudownych korbaczy (lub jak ja je nazywam makaroników), które świetnie się topią.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1699
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1137
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 145
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1699
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1137
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 145
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajko, olej i wodę. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto podsypujemy lekko mąką i rozwałkowujemy na średnią grubość (około 0,5 cm). Wycinamy kwadraty, którymi wykładamy wysmarowaną olejem formę do muffinek.
Oscypki kroimy w cienkie plasterki i wykładamy je do muffinek. Na górę wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki korbacze. W miseczce łączymy śmietanę, jajko, pieprz, sól i zalewamy babeczki.
Babeczki pieczemy w 180°C (160°C z termoobiegiem) przez około 30 – 35 minut. Smacznego ;)