Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z rozmarynem i jabłkami uduszonymi na masełku smakują genialnie. Mięciutkie, delikatne, takie na jednego gryza, no może na dwa. Bardzo nadają się na imprezy, imieniny, spotkania. Proste i szybkie do zrobienia. Bardzo polecam!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1494
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1494
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę. Jeśli chcecie możecie obrać skórkę, ja zostawiam. Rozmaryn drobno posiekać i razem z jabłkami, łyżką cukru i masłem wrzucić do garnuszka i poddusić około 4 minut. Nie trzeba dolewać wody. Chwilę ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić ciasto na kwadraty. Formę na mufiny wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Kwadraty z ciasta francuskiego wkładamy formy. Napełniamy jabłkami do około 2/3 foremki.
Śmietanę, żółtka i cukier rozbić widelcem lub trzepaczką i polać po jabłkach. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut na złoty kolor. Smacznego!