Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z rozmarynem i jabłkami uduszonymi na masełku smakują genialnie. Mięciutkie, delikatne, takie na jednego gryza, no może na dwa. Bardzo nadają się na imprezy, imieniny, spotkania. Proste i szybkie do zrobienia. Bardzo polecam!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1001
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2003
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 471
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1001
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2003
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 471
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę. Jeśli chcecie możecie obrać skórkę, ja zostawiam. Rozmaryn drobno posiekać i razem z jabłkami, łyżką cukru i masłem wrzucić do garnuszka i poddusić około 4 minut. Nie trzeba dolewać wody. Chwilę ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić ciasto na kwadraty. Formę na mufiny wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Kwadraty z ciasta francuskiego wkładamy formy. Napełniamy jabłkami do około 2/3 foremki.
Śmietanę, żółtka i cukier rozbić widelcem lub trzepaczką i polać po jabłkach. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut na złoty kolor. Smacznego!