Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z pysznym warzywnym nadzieniem. Można zrobić je trzema różnymi nadzieniami lub jednym ulubionym. Ja zrobiłam z trzema do wyboru: marchewkowym, z buraka i zielonego groszku.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7941
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7941
Składniki
1.Warzywa gotujemy osobno, pamiętając o tym, że burak gotuje się dłużej, wiec gotujemy go najpierw, po 30 minutach wstawiamy garnek z marchewką a na koniec garnek z zielonym groszkiem, gdyż gotuje się w kilka minut. Odcedzamy po kolei warzywa, obieramy buraka i marchewki. Przekłądamy do garnków w których się gotowały i miksujemy warzywa. Za każdym razem płuczemy końcówkę blendera. 2.Ciasto zagniatamy lub łączymy w robocie kuchennym. Kulę ciasta schładzamy w lodówce 30 minut zawijając ciasto w folię. Potem wylepiamy foremki wysmarowane masłem i pieczemy 10 minut w 200 stopniach C. ( W zależności od wielkosci foremek wyjdzie różna ilosć babeczek) 3. Składniki na masę do wypełnienia babeczek wymieszać trzepaczką na jednolitą masę, fetę jeszcze można dodatkowo mocniej rozgniesc widelcem. Następnie dodać po równo do trzech wcześniej zblendowanych mas warzywnych. Wymieszać. Do marchewki dodałam czarnuszkę. Do buraczków odrobinę chrzanu Do groszku drobno pokrojoną dymkę. Nadziewać podpieczone babeczki i zapiekać jeszcze 20 minut w piekarniku w 180-190 st.C. Świetnie podawać je z kiełkami