Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostało mi trochę masy z mazurka więc wykorzystałam do polania tej babki, chociaż nie było to konieczne :))
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3774
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 532
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3774
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 532
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Cytrynę wyszorować, osuszyć,zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Żółtka zmiksować z cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, dodać rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, delikatnie wymieszać z ciastem. Foremkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, napełnić foremkę do 2/3 wysokości. Piec ok godziny w 180 stopniach. Ostudzoną babkę można pokryć polewą, lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego