Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostało mi trochę masy z mazurka więc wykorzystałam do polania tej babki, chociaż nie było to konieczne :))
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Cytrynę wyszorować, osuszyć,zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Żółtka zmiksować z cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, dodać rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, delikatnie wymieszać z ciastem. Foremkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, napełnić foremkę do 2/3 wysokości. Piec ok godziny w 180 stopniach. Ostudzoną babkę można pokryć polewą, lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego