Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bacon, egg and cheese to jedna z najpopularniejszych amerykanskich kanapek.Przysmak ten jest jedzony zarowno na sniadanie jak i na lunch. Jest bardzo sycaca a kupic mozna ja na cieplo w kazdym sklepie oraz w ulicznych "budkach"z jedzeniem. Polecam:)
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Cienkie plastry boczku kroimy na ok 5cm kawalki. Smazymy na patelni do momentu az beda chrupiace. Po usmazeniu wykladamy na recznik papierowy aby je odsaczyc ze zbednego tluszczu.
Smazymy "jajko sadzone" lub robimy jajecznice z jednego jajka.
Bulke przekrawamy na pol i obie strony smarujemy ketchupem.Nastepnie ukladamy kawalki baconu, jajko, ser.Przykrywamy i gotowe:) Smacznego:)
Moje uwagi: Osobiscie nie uzywam oleju do smazenia baconu.Patelnie spryskuje cooking sparyem.Gdy usmaze bacon,odlewam zbedny tluszcz i dopiero smaze jajka.Jesli ktos lubi pikantne jedzenie polecam dodac odrobine hot sosu na jajka:)