Przekąski Przepis na:
Bagietka z masełkiem czosnkowym.

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 652
Dodano: 15.09.2010
Odsłon: 6541
Składniki
- bagietka, 2szt,
- masło, 0,5 kostki
- czosnek, 5ząbki,
- koperek suszony
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Bagietki ponacinać na ukos uważając by nie przeciąć do konca .Masło ma być miękie by się lepiej mieszało . Cosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z masłem i koperkiem .
-
Smarować bagietki w przekrojonych miejscach po obu stronach ,włożyć bagietki do piekarnika i upiec na jasno złoty kolor ..Ja podaję do tych bagietek jeszce serek biały naturalny.SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (5)

martafia 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Super!A te bagietki to gotowe rozumiem, kupujecie?
A jakby samemu upiec?
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 19 września 2010Zgłoś do usunięcia
Robię tak samo, tylko masełko solę, pieprze, dodaję oczywiście sporo czosnku, dużo soku z cytryny i natkę pietruszki. Smarować kromki z obu stron trzeba dość obficie, bo wsiąka w bułkę. Zawijam też taką bagietkę w folię aluminiową, bo bagietka bardzo szybko wysycha i twardnieje. Pyszne do dań z grilla. W razie wystygnięcia można kromli na grillu odgrzać.0 Kto głosował? | Odpowiedz

landryna8215 16 września 2010Zgłoś do usunięcia
Pierwsze takie kupiłam w biedronce,a teraz robię z masełkiem czosnkowym lub ziołowym,masełka robię też sama,wszyscy uwielbiają te bagietki,zazwyczaj kupuję tzw bagietki "dmuchane"polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne jest, też podobnie robię tylko z tym że normalnie kajzerkę przekrawam i smaruje masłem rozgniecionym z czosnkiem i zapiekam w piekarniku.0 Kto głosował? | Odpowiedz

niezapominajka 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Gratuluje pomysłu, sama na to bym nie wpadła hehe0 Kto głosował? | Odpowiedz